ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μοσχάρι στη γάστρα με λαχανικά

Post by: 02/03/2019 0 comments

 

Μια απλή συνταγή για μοσχάρι που ψήνεται σιγά-σιγά στη γάστρα με πατατούλες και λαχανικά, δίνοντας ένα πιάτο χορταστικό και δυναμωτικό.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
  • 6-7 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια μικρά καθαρισμένα, ολόκληρα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • ½ κουταλιά της σούπας τριμμένο θυμάρι
  • ½ κουταλιά της σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου
  • φυλλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το μοσχάρι στη γάστρα και το λαδώνουμε καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά γυρίζοντας μία φορά το μοσχάρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου, μέχρι το κρέας να είναι έτοιμο και το φαγητό να μείνει με ελάχιστο ζουμί. Ενδιάμεσα ανοίγουμε τον φούρνο και ελέγχουμε τα υγρά της γάστρας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.
  3. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια μαϊντανού.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons