ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μοσχάρι μαγειρευτό με αρακά.

Post by: 05/11/2022 0 comments

Μοσχαράκι κοκκινιστό, τρυφερό και μυρωδάτο, με αρακά, καρότο και μια νόστιμη σαλτσούλα που απογειώνει το πιάτο. Αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή γλυκιά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πιεί τα υγρά του και να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τότε το κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης και τα καρότα και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοπολτό, την πάπρικα, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Ενδιάμεσα προσθέτουμε το αλάτι.
  2. Ελέγχουμε αν το κρέας έχει βράσει ή αν χρειάζεται ακόμα λίγο ζεστό νερό. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για 10-12 λεπτά ακόμα. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.
  3. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε 4-5 λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons