Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αυτά τα σπιτικά μίνι burgers με την ελαφριά πικράδα της ρόκας να δένει φοβερά με τη γλυκερή γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών.
Υλικά (για 12 μπέργκερ)
- 12 στρογγυλά ψωμάκια ή μπριός μικρά
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 12 φέτες καπνιστή μοτσαρέλα
- 1-2 φλιτζάνια ρόκα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα καραμελώνουμε μέχρι να πάρουν βαθύ καφετί χρώμα, για 20 με 30 λεπτά. Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε συχνά.
2. Χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσα μέρη και πλάθουμε μπιφτεκάκια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μερικά από τα μπιφτεκάκια χωρίς να τα στριμώξουμε. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και μετά τα γυρίζουμε από την άλλη, προσθέτουμε από πάνω το τυρί, σκεπάζουμε με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα να ψηθούν μέσα.
3. Όσο ετοιμάζονται τα μπιφτέκια, ψήνουμε τα ψωμάκια. Μόλις είναι έτοιμα, βάζουμε από ένα μπιφτεκάκι σε κάθε ψωμάκι, προσθέτουμε από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τη ρόκα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι του ψωμιού. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: arttable.gr