ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μηλοπιτάκια νηστίσιμα

Post by: 16/03/2019 0 comments

Ένα νόστιμο και εύκολο γλυκάκι για τη νηστεία. Μικρά μηλοπιτάκια όλο γεύση και άρωμα!

Υλικά
(για περίπου 35 κομμάτια)

  • 300 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 300 γραμμάρια ρετσίνα
  • 750 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση 

  • 5 μήλα, κομμένα σε κυβάκια
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 χούφτα καρύδια, ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα κυβάκια μήλου μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε  βρασμό και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει μια μαλακή ζύμη που να πλάθετε εύκολα.
  3. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σαν μπαλάκια. Στη συνέχεια τα ανοίγουμε και τα τοποθετούμε σε θήκες για ταρτάκια, πιέζοντας με τη βοήθεια ενός ποτηριού να κάτσει το φύλλο μέσα στη θήκη. Βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι γέμιση στο κέντρο και καλύπτουμε με ένα κομμάτι ζύμης. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα πλάσουμε σαν τυροπιτάκια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons