ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μιλφέιγ σοκολάτας

Post by: 16/02/2019 0 comments

Το κλασικό γαλλικό γλυκό με τα «χίλια φύλλα» γίνεται ανάρπαστο σε κάθε τραπέζι. Έχετε δοκιμάσει να το φτιάξετε με κρέμα σοκολάτας; Ιδού μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιο μιλφέιγ με τραγανά φύλλα σφολιάτας βουτύρου.

Υλικά (για 10-12 μερίδες)
2 συσκευασίες σφολιάτα βουτύρου

 

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • ½ κ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σαντιγί
  • ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Τρυπάμε τα φύλλα σφολιάτας με το πιρούνι πολλές φορές και τα ψήνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
  2. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα πιέζουμε ελαφρά με μια λαδόκολλα πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια ώστε να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 20 περίπου λεπτά ακόμη μέχρι να ψηθούν καλά, προσέχοντας όμως να μην καούν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς. Όταν αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Ενσωματώνουμε στο μείγμα την έτοιμη σαντιγί ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα.
  4. Σε ένα ορθογώνιο ταψί τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και  απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε το ταψί για 1 περίπου ώρα στο ψυγείο.
  5. Βγάζουμε το μιλφέιγ από το ψυγείο και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το τέταρτο φύλλο σφολιάτας στην επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons