Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μανιταρόσουπα με κριθάρι και λαχανικά.

Καλές και νόστιμες οι βελουτέ, αλλά ας φτιάξουμε και μία σούπα αληθινή, πλούσια σε πολύτιμα και θρεπτικά συστατικά, που σε ζεσταίνει, σε χορταίνει και σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα της αρεσκείας μας (πορτομπέλο, βασιλομανίταρα κτλ.), σκουπισμένα με νωπό πανί και κομμένα σε κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή συνδυασμός βουτύρου και ελαιόλαδου)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι αποφλοιωμένο κριθάρι, καλά ξεπλυμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαριά κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν, 10 με 15 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κριθάρι, τον ζωμό, το θυμάρι και λίγο αλάτι ακόμα. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κριθάρι να μαλακώσει.
  3. Τέλος, πριν σερβίρουμε, διορθώνουμε αν χρειάζεται τη γεύση με αλατοπίπερο.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates