ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με φακές και καστανό ρύζι

Post by: 30/03/2019 0 comments

Μια πολύ καλή πρόταση για εκείνες τις μέρες που θέλουμε ένα ελαφρύ, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα χορταστικό πιάτο. Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση, προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα για να λιώσει από πάνω.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, δενδρολίβανο κ.ά.) ή φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο συν 1 κουταλιά της σούπας για το σοτάρισμα των μανιταριών
  • 1 φλιτζάνι φακές μαγειρεμένες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό μαγειρεμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φακές, το ρύζι και τα σοταρισμένα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι που σοτάραμε τα λαχανικά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Τοποθετούμε τα πορτομπέλο με το άνοιγμα προς τα πάνω σε λαδωμένο ταψί, τα γεμίζουμε με το μείγμα από το μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γέμιση και να λιώσει το τυρί.
  6. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons