Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μακαρονάδα με μύδια και μυρωδικά.

Ξεχωριστό και μοναδικό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να έχετε πάλι όρεξη για μαγείρεμα. Πρωτότυπες συνταγές, που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα τις λατρέψουν όλοι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο, δενδρολίβανο),
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα μύδια σε ένα σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, τα καθαρίζουμε εξωτερικά με συρμάτινη βούρτσα και αφαιρούμε το «γένι» τους.

2.  Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, όταν αυτό ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τα μύδια, τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Βγάζουμε τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

4. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τη σάλτσα και τα μύδια. Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μαϊντανό ή βασιλικό.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates