Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για λιγκουίνι με καπνιστό σολομό, κάππαρη και άνηθο

Δείπνο αυστηρά για δύο! Ξεδιπλώστε τις μαγειρικές σας ικανότητες κι εντυπωσιάστε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Σας προτείνουμε απλές συνταγές, που θα σας κάνουν να φανείτε επαγγελματίες.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 450 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε κομμάτια
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι, ροδίζουμε ελαφρά με 1 κουταλιά της σούπας λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο και το σολομό ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με τον υπόλοιπο άνηθο.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates