Δείπνο αυστηρά για δύο! Ξεδιπλώστε τις μαγειρικές σας ικανότητες κι εντυπωσιάστε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Σας προτείνουμε απλές συνταγές, που θα σας κάνουν να φανείτε επαγγελματίες.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 450 γραμμάρια λιγκουίνι
- 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε κομμάτια
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
- 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
- Σε ένα μικρό τηγάνι, ροδίζουμε ελαφρά με 1 κουταλιά της σούπας λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο και το σολομό ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με τον υπόλοιπο άνηθο.
Πηγή: arttable.gr