ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για λιγκουίνι με καπνιστό σολομό, κάππαρη και άνηθο

Post by: 24/07/2021 0 comments

Δείπνο αυστηρά για δύο! Ξεδιπλώστε τις μαγειρικές σας ικανότητες κι εντυπωσιάστε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Σας προτείνουμε απλές συνταγές, που θα σας κάνουν να φανείτε επαγγελματίες.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 450 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε κομμάτια
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι, ροδίζουμε ελαφρά με 1 κουταλιά της σούπας λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο και το σολομό ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με τον υπόλοιπο άνηθο.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons