Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για λάχανο κοκκινιστό

Μαμαδίστικο, χειμωνιάτικο φαγητό που τρώγεται ζεστό σαν πρώτο ή και ως κυρίως πιάτο αν θέλουμε να προσθέσουμε κρέας. Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί και κόκκινο κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 λάχανο μετρίου μεγέθους
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
  • ½  φλιτζάνι λευκό ή ροζέ κρασί
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά.
  2. Το σουρώνουμε, ξεχωρίζουμε τα φύλλα του και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πολτό ντομάτας, το σέλινο και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το βράσιμο, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, το λάχανο με το πράσο και βράζουμε για 8-10 λεπτά περίπου.
  4. Όταν το φαγητό μείνει με ελάχιστο ζουμί είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: Arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates