Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κρύα σαλάτα ρυζιού με σολομό.

Ελαφρύ, χορταστικό και μυρωδάτο σαλατοφαγητό για τους λάτρεις του σολομού. Τρώγεται ευχάριστα και ως κυρίως πιάτο, ενώ αποτελεί και μια πολύ καλή πρόταση για να μην πάει χαμένο το ρύζι που μας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 300 γραμμάρια φιλέτο σολομού
  • 200 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
  • 200 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2  μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το φιλέτο του σολομού σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί με ένα κομματάκι βούτυρο. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε το σολομό από το φούρνο και τον αφήνουμε στην άκρη.

2. Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Στα τελευταία 4 λεπτά προσθέτουμε και τον αρακά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ρύζι με τον αρακά, το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Κόβουμε το σολομό σε κομματάκια, τον προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσιγγκ και ανακατεύουμε απαλά.

5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν σερβίρουμε.

Πηγη: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates