Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κρέμα σοκολάτας στον φούρνο.

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή, για τους λάτρεις των σοκολατένιων συνταγών. 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

3. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα πυράντοχο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος σε αυτό των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Αδειάζουμε την κρέμα σε τέσσερα κεραμικά φορμάκια. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι η στάθμη του να έρθει έως τη μέση τους.

5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί και φρούτα.

http://www.arttable.gr/gluka/article/19850/krema-sokolatas-fourno

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates