Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κουνουπίδι φουρνιστό με γραβιέρα και μπέικον.

Μια εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει ακόμα και εκείνους αντιπαθούν το κουνουπίδι. Η γλυκιά, γεμάτη γεύση του δένει υπέροχα με το λιωμένο τυρί και το τραγανό μπέικον. Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια!

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 500 γραμμάρια κουνουπίδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • 200 γραμμάρια μπέικον, ψημένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι τιυ γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    2. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Προσθέτουμε το μπέικον και το 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα. Αλατοπιπέρωνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    3. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματάμε το κουνουπίδι για 2-3 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ. Αδειάζουμε το μείγμα τυριού-μπέικον πάνω από το κουνουπίδι, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
    4. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates