Η διακριτική γλύκα του μελιού και το άρωμα του δεντρολίβανου κάνουν αυτό το πιάτο τέλειο. Ένα χορταστικό, πολύ εύγευστο και εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8-10 κομμάτια
- 600 γραμμάρια πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κλαράκια δεντρολίβανο
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκοι πιπεριού πολύχρωμοι
- αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και διαλύουμε το μέλι.
2. Σε ένα ταψί βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τις πατάτες, περιχύνουμε με το περιεχόμενο του μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την πάπρικα, τους κόκκους πιπεριού, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
3. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια κοτόπουλου και οι πατάτες.
Πηγή: arttable.gr