ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κοτόπιτα με μανιτάρια

Post by: 02/02/2019 0 comments

Λαχταριστή κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο, μανιτάρια και λαχανικά. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας! Τη σερβίρουμε σαν ορεκτικό και τη δίνουμε και στα παιδιά ως κολατσιό για το σχολείο.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 80 γραμμάρια βούτυρο συν λίγο περισσότερο για το ταψί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί με το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε ένα-ένα τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα με κοτόπουλο και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα κι αυτά.
  3. Διπλώνουμε τις άκρες, χαράζουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons