ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κολοκυθοτυρόπιτα.

Post by: 10/09/2022 0 comments

Μερικές μυρωδιές, όπως αυτής της φρεσκοψημένης πίτας στο φούρνο, γεμίζουν το σπίτι με μία ζεστασιά, που μας ηρεμεί και μας ανοίγει την όρεξη. Αυτή η τραγανή κολοκυθοτυρόπιτα με τραχανά είναι η αγαπημένη μας, γιατί είναι εξαιρετικά νόστιμη και έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για λάδωμα)
  • 400 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας τραχανά
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στύβουμε καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά.
  2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το τριμμένο κολοκύθι με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, αφού λαδώσουμε ανάμεσά τους, με τις άκρες να εξέχουν. Απλώνουμε τη μισή γέμιση. Τοποθετούμε άλλα δύο φύλλα λαδωμένα, ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Στρίβουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons