Ένα πιάτο στενά συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, με τραπέζια στην αυλή ή δίπλα στο κύμα. Κολοκυθάκια τηγανητά με απλό κουρκούτι από αλεύρι. Ό, τι καλύτερο για να απολαύσουμε την παγωμένη μπύρα μας ή το ουζάκι μας.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυκλικές φετούλες. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα αλευρώνουμε ένα-ένα και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, απλώνοντάς τα σε μία στρώση και φροντίζοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε αμέσως σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι όσο είναι ζεστά.
Πηγή: arttable.gr