Μια εναλλακτική καρμπονάρα με θαλασσινά, μύδια, αχιβάδες, καλαμάρι. Για όσους δεν τρώνε κρέας ή απλώς λατρεύουν τα θαλασσινά, αυτή η καρμπονάρα, με μυρωδιά καλοκαιριού, θα σας ξετρελάνει!
Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
- 500 γραμμάρια αχιβάδες καθαρισμένα
- 150 γραμμάρια καλαμάρι καθαρισμένο, κομμένο σε κομμάτια
- 100 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 60γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αυγό
- 1 κρόκος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Μαζεύουμε τα μύδια και τις αχιβάδες σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι και τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα.
2. Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1’, σβήνουμε με το κρασί, αρωματίζουμε με 1 κ.σ. μαϊντανό και σκεπάζουμε. Όταν τα κοχύλια είναι ανοιχτά, βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Αφαιρούμε όλα τα κοχύλια, εκτός από 4-5 μύδια και 4-5 αχιβάδες, που θα χρησιμοποιήσουμε για τη διακόσμηση. Φιλτράρουμε το υγρό από τα θαλασσινά, χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο με το φιλτραρισμένο υγρό, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
4. Σοτάρουμε στο τηγάνι το καλαμάρι για 1’ και μετά προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια και τις αχιβάδες.
5. Βράζουμε τα μακαρόνια για 1’ – 2’, τα στραγγίζουμε, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μύδια και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό με την παρμεζάνα.
6. Ανακατεύουμε γρήγορα, μοιράζουμε σε πιάτα, διακοσμούμε με τα ολόκληρα μύδια και τις αχιβάδες. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και λίγο λάδι και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: arttable.gr