Σε ποιον δεν αρέσουν τα κανελόνια; Τι θα λέγατε να τα δοκιμάζατε σε μια διαφορετική εκδοχή με χειμωνιάτικα λαχανικά και ανθότυρο; Συνοδέψτε τα με μια ωραία πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 1 πακέτο κανελόνια
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1/2 λάχανο μικρό ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες
- 2 πράσινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
- 1 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο συν έξτρα για το ταψί
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, τα καρότα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το λάχανο συνεχίζοντας για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα.
2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα, ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και την τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πιεί το ζουμί του.
3. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση των λαχανικών και τα τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Σκορπίζουμε πάνω στα κανελόνια την κρέμα γάλακτος και ό,τι σάλτσα με λαχανικά έχει περισσέψει, 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό, 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 – 35 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
4. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε πέντε λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr