ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα με ψιλοκομμένα λαχανικά.

Post by: 07/08/2021 0 comments

Αυτήν την εποχή τα λαχανικά αφήνονται να ωριμάσουν με τους φυσικούς τους, αργούς ρυθμούς κάτω από την ήλιο, συσσωρεύοντας μέσα τους όλη τη γεύση και τα αρώματα του καλοκαιριού. Έτσι κι εγώ τιμάω το τέλος του και προσπαθώ να παρατείνω λίγο τη διάρκειά του, φτιάχνοντας αυτήν την σούπερ, καλοκαιρινή σαλάτα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 κίτρινο κολοκυθάκι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 6 ραπανάκια
  • 1/2 φλιτζάνι πράσινα φασολάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβα
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη σε φλούδες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1/ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
  2. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ραπανάκια. Τα κόβουμε σε ροδέλες, όσο πιο λεπτές μπορούμε, και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Καθαρίζουμε τα φασολάκια προσεκτικά από ίνες, κόβουμε τις άκρες τους και τα πλένουμε. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
  4. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και την παρμεζάνα.
  5. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons