ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για γλυκό τού κουταλιού καρότο

Post by: 09/11/2019 0 comments

Ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο, χειμωνιάτικο γλυκό κουταλιού που αξίζει να δοκιμάσετε. Μπορείτε να το απολαύσετε με το γιαούρτι σας, με ένα κέικ ή απλά σκέτο.

Υλικά (για 1-2 μέτρια βάζα)

  • 500 γραμμάρια καρότα
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κλαράκι αρμπαρόριζα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες ή σε μακρόστενες λωρίδες με το ειδικό εργαλείο κοπής, το μαντολίνο. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
2. Σε ένα άδειο κατσαρολάκι βάζουμε το 1 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε και τα καρότα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει κανονικά και να είναι μαλακά τα καρότα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του βρασμού, αφαιρούμε το αφρό.
3. Διατηρούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons