Μια ιδιαίτερη και εύκολη σαλάτα με βασικά υλικά το κόκκινο λάχανο και το μήλο, που θα στολίσει το τραπέζι και θα σας κερδίσει με τη γεύση της.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 μικρό κόκκινο λάχανο
- 2 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και χοντροτριμμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια σπόροι ροδιού (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τα φύλλα από το κόκκινο λάχανο και τα βάζουμε για 2-3 λεπτά σε αλατισμένο καυτό νερό. Τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και με το μαχαίρι τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
2. Ανακατεύουμε τα μήλα, το λάχανο και τους σπόρους ροδιού (αν χρησιμοποιούμε) σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Προσθέτουμε το ξύδι με το μέλι, το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σος το μείγμα λάχανου-μήλου. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr