Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για γίγαντες φούρνου με μέλι και άνηθο

Για όσους λατρεύουν τα φασόλια και θέλουν να τα τρώνε με πολλούς τρόπους, εδώ έχουμε μια υπέροχη συνταγή για γίγαντες στο φούρνο. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου με ψωμί και φέτα.

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 500 γραμμάρια ξερά φασόλια γίγαντες
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 800 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 1/4 φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει ελαφρώς, 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Στραγγίζουμε τα φασόλια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (που μπαίνει στο φούρνο) ή γάστρα, προσθέτουμε τα φασόλια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ντομάτες με το χυμό τους, το φύλλο δάφνης, το μέλι και 2 φλιτζάνια νερό ή τόσο όσο να καλύψει τα φασόλια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας συχνά και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει και να χυλώσει.
  4. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates