Γαρίδες τηγανητές συνοδευμένες από σος αγιολί ή αλλιώς μαγιονέζα αρωματισμένη με σκόρδο. Λαχταριστό και εύκολο πιάτο που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό γαρίδες Νο 2
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
Για τη σάλτσα αγιολί
- 2 φλιτζάνια μαγιονέζα
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- ½ κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιάτης σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αγιολί: χτυπάμε στο μούλτι τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και λίγο αλατοπίπερο για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μπολ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι από τις γαρίδες. Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα ώστε να προκύψει ένας παχύρευστος χυλός. Βουτάμε μέσα τις γαρίδες.
- Τηγανίζουμε τις γαρίδες στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες πασπαλίζοντας με αλάτι και καπνιστή πάπρικα. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα αγιολί.
Πηγή: arttable.gr