ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για γαρίδες πανέ με σάλτσα αγιολί.

Post by: 03/04/2021 0 comments

Γαρίδες τηγανητές συνοδευμένες από σος αγιολί ή αλλιώς μαγιονέζα αρωματισμένη με σκόρδο. Λαχταριστό και εύκολο πιάτο που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό γαρίδες Νο 2
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

Για τη σάλτσα αγιολί

  • 2 φλιτζάνια μαγιονέζα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • ½ κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιάτης σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αγιολί: χτυπάμε στο μούλτι τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και λίγο αλατοπίπερο για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μπολ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  2. Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι από τις γαρίδες. Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα ώστε να προκύψει ένας παχύρευστος χυλός. Βουτάμε μέσα τις γαρίδες.
  4. Τηγανίζουμε τις γαρίδες στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε τις γαρίδες πασπαλίζοντας με αλάτι και καπνιστή πάπρικα. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα αγιολί.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons