Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για frittata με μυρωδικά, προσούτο και παρμεζάνα.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού νερό
  • 2 φέτες προσούτο, κομμένο με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο Parmigiano Reggiano για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό και το αλάτι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το σχοινόπρασο και τη ρίγανη και χτυπάμε μαζί.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και τηγανίζουμε από τη μία πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα ο πάτος, περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη frittata σε ένα πιάτο, τη ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 3 λεπτά περίπου.
  3. Σκορπίζουμε από πάνω το προσούτο και την περνάμε σε ένα πιάτο. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates