Υλικά (για 2 άτομα)
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού νερό
- 2 φέτες προσούτο, κομμένο με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο Parmigiano Reggiano για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό και το αλάτι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το σχοινόπρασο και τη ρίγανη και χτυπάμε μαζί.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και τηγανίζουμε από τη μία πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα ο πάτος, περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη frittata σε ένα πιάτο, τη ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 3 λεπτά περίπου.
- Σκορπίζουμε από πάνω το προσούτο και την περνάμε σε ένα πιάτο. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: arttable.gr