Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φρέσκα φασολάκια με ντοματίνια, φέτα και μπαλσάμικο.

Τα φασολάκια συνδυασμένα με τα κατάλληλα υλικά δίνουν σαλάτες πραγματικά υπέροχες. Εδώ, με ζουμερά ντοματίνια, πικάντικη φέτα, μπέικον κι ένα ωραίο ντρέσινγκ μπαλσάμικου, το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο!

Υλικά (για 4 -6 ατομα)

  • 800 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια, κομμένα στα άκρα και καθαρισμένα από τις ίνες
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα σε μικρά κομματάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 6-8 λωρίδες μπέικον, ελαφρά τηγανισμένο και κομμένο σε κομμάτια.
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τότε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σουρώνουμε σε σουρωτήρι τα φασολάκια και τα γυρίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για 2-3 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα φασολάκια και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τα κομμένα ντοματίνια.
  4. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: χτυπάμε με το σύρμα το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και πιπέρι. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τα φασολάκια, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα και το μπέικον και σερβίρουμε. Η σαλάτα τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates