ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φρέσκα φασολάκια με ντοματίνια, φέτα και μπαλσάμικο.

Post by: 06/05/2023 0 comments

Τα φασολάκια συνδυασμένα με τα κατάλληλα υλικά δίνουν σαλάτες πραγματικά υπέροχες. Εδώ, με ζουμερά ντοματίνια, πικάντικη φέτα, μπέικον κι ένα ωραίο ντρέσινγκ μπαλσάμικου, το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο!

Υλικά (για 4 -6 ατομα)

  • 800 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια, κομμένα στα άκρα και καθαρισμένα από τις ίνες
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα σε μικρά κομματάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 6-8 λωρίδες μπέικον, ελαφρά τηγανισμένο και κομμένο σε κομμάτια.
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τότε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σουρώνουμε σε σουρωτήρι τα φασολάκια και τα γυρίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για 2-3 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα φασολάκια και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τα κομμένα ντοματίνια.
  4. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: χτυπάμε με το σύρμα το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και πιπέρι. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τα φασολάκια, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα και το μπέικον και σερβίρουμε. Η σαλάτα τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons