Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φουσίλι με πέστο λιαστής ντομάτας.

Πανεύκολο και οικονομικό πιάτο με μια σάλτσα εξαιρετικά απλή, που κλείνει μέσα της συμπυκνωμένα αρώματα της Μεσογείου. Φτιάξτε περισσότερο πέστο για να το χρησιμοποιήσετε σαν ντιπ για κριτσινάκια ή ως άλειμμα πάνω σε κρακεράκια.

Υλικά  (για 4 άτομα)

  • 1/2 κιλό φουσίλι (ή άλλα ζυμαρικά με ραβδώσεις) ολικής άλεσης
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
  • 1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι πλατύφυλλου βασιλικού
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός για το σερβίρισμα
  • 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2/3 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
2. Ετοιμάζουμε το πέστο λιαστής ντομάτας: στο multi ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το σκόρδο το βασιλικό, το κουκουνάρι, λίγο πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα και αλέθουμε ώστε να γίνει ένας χονδροκομμένος πολτός. Αν ο πολτός είναι πολύ σφιχτός, αραιώνουμε με λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.
3. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα γυρίζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο.
4. Ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με μερικές σταγόνες λάδι από πάνω, πασπαλισμένα με παρμεζάνα και διακοσμημένα με λίγο βασιλικό.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates