Ένα φανταστικό σνακ που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα για να απολαμβάνετε χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι ή βράδυ, με το κρασί ή την μπύρα σας. Είναι εθιστικά και θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά (για 24 μπαστουνάκια)
- 12 κομμάτια μοτσαρέλα κομμένα σε μεγάλες ράβδους
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ξερό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξέρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μπαστούνια μοτσαρέλας στη μέση και τα βάζουμε στo ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σκληρύνουν.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, το βασιλικό, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα τρίτο χτυπάμε το αυγό.
- Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ελαφρά βουτυρωμένη.
- Περνάμε τα κομμάτια μοτσαρέλας από το αλεύρι, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και τέλος τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα ψήσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Γυρίζουμε τα μπαστουνάκι από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με σος της αρεσκείας μας.
Πηγή: arttable.gr