Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φιλέτο πέρκας σε αρωματική σαλάτα από φακές.

Μια εύκολη συνταγή για γευστικό ψαράκι! Μπορείτε φυσικά να τη δοκιμάσετε και με άλλα φιλέτα ψαριού.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα πέρκας (περίπου 200 γραμμάρια το καθένα)
  • 250 γραμμάρια φακές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη και το ολόκληρο σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις φακές με τον άνηθο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates