Νομίζετε ότι οι γλυκοπατάτες γίνονται μόνο ψητές στο φούρνο για να συνοδεύσουν κρέας ή σούπα; Ιδού μια πρωτότυπη και νόστιμη ιδέα για να αξοποιήσετε τη γλυκοπατάτα με διαφορετικό τρόπο φτιάχνοντας μια κρεμώδη σάλτσα για μια ιδιαίτερη και πολύ χορταστική μακαρονάδα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά φετουτσίνι
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα βρασμένη και καθαρισμένη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 2-4 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν πολτοποιούμε στο μούλτι την γλυκοπατάτα μαζί με ¼ φλιτζανιού γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το πολτοποιημένο σκόρδο στον πουρέ γλυκοπατάτας και ανακατεύουμε.
3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού γάλα, αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε και τον πουρέ γλυκοπατάτας, την παρμεζάνα και συνεχίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μείνει μια κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και (προαιρετικά) το χυμό λεμονιού.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: arttable.gr