Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φαβοκεφτέδες.

Κάνουμε τη φάβα κεφτέδες για ορεκτικό ή μεζεδάκι για κρασί ή μπύρα. Ταιριάζουν τέλεια με μια ωμή σάλτσα ντομάτας.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 500 γραμμάρια φάβα
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τη φάβα και την αφήνουμε να κρυώσει.

2. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να σφίξει.

3. Πλάθουμε κεφτέδες, ελαφρά πλακουτσωτούς. Αφού τους περάσουμε από το αλεύρι, τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates