Μια δροσερή και χορταστική σαλάτα ζυμαρικών με άρωμα ελληνικό, έτοιμη στο πι και φι! Από τις πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένα σε κυβάκια
- 250 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζανιού ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι
- 200 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε κυβάκια
- 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φαρφάλες al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε στο μπολ τις φαρφάλες, τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.
Πηγή: arttable.gr