Η γκουρμέ εκδοχή του μαμαδίστικου σπανακόρυζου. Θέλει λίγη παραπάνω προσοχή κατά το μαγείρεμα, αλλά θα σας ανταμείψει με τη νοστιμιά του.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 400 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
- 300 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1 λίτρο σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, ζεστό
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε λωρίδες, το ζεματάμε σε βραστό νερό και το αφήνουμε να σουρώσει καλά.
2. Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα, προσθέτουμε το σπανάκι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνοντας να απορροφηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.
4. Μόλις το ρύζι πιει τα περισσότερα υγρά του και είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Πηγή: arttable.gr