ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για εύκολες μπάρες λεμονιού

Post by: 21/07/2018 0 comments

Υπέροχες, κρεμώδεις μπάρες λεμονιού που γλυκαίνουν χωρίς να λιγώνουν. Ένα γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους. Έχει δροσερή γεύση και συνοδεύει θαυμάσια τον απογευματινό καφέ.

Υλικά (για ένα μέτριο ταψί)

Για τη βάση

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
  • 2 βανίλιες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ετοιμάζουμε τη βάση: χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη βάση εκτός από το βούτυρο. Μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε και το βούτυρο και χτυπάμε ακόμη για 2-3 λεπτά μέχρι να προκύψει ένα μέτρια σφιχτό μείγμα. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα της βάσης πιέζοντάς το με τα δάχτυλα ώστε να απλωθεί καλά και παντού. Του κάνουμε μερικές τρύπες με πιρούνι και το ψήνουμε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά της γέμισης  μέχρι να αναμειχθούν καλά και να προκύψει ένα παχύρευστο μείγμα.
  4. Απλώνουμε πάνω στη βάση τη γέμιση και βάζουμε  το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το γλυκό σε μερίδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons