ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για εύκολα μπισκότα κανέλας.

Post by: 07/01/2023 0 comments

Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, τραγανά μπισκότα και γεμίστε την κουζίνα σας με άρωμα κανέλας. Συνοδέψτε τα με ένα ζεστό ρόφημα για να γλυκάνετε τις μελαγχολικές φθινοπωρινές μέρες. Προσοχή: είναι εθιστικά!

Υλικά (για 1 μεγάλο ταψί)

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και τρίβουμε το μείγμα.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Το ανακατεύουμε καλά, το πλάθουμε, το βάζουμε σε λαδόκολλα και το γυρίζουμε σε ρολό. Το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να σφίξει.
  4. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Ξετυλίγουμε το μείγμα από τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 3 χιλιοστών.
  6. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και ψήνουμε τα μπισκότα για 20 περίπου λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons