Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, τραγανά μπισκότα και γεμίστε την κουζίνα σας με άρωμα κανέλας. Συνοδέψτε τα με ένα ζεστό ρόφημα για να γλυκάνετε τις μελαγχολικές φθινοπωρινές μέρες. Προσοχή: είναι εθιστικά!
Υλικά (για 1 μεγάλο ταψί)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και τρίβουμε το μείγμα.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Το ανακατεύουμε καλά, το πλάθουμε, το βάζουμε σε λαδόκολλα και το γυρίζουμε σε ρολό. Το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να σφίξει.
- Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ξετυλίγουμε το μείγμα από τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 3 χιλιοστών.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και ψήνουμε τα μπισκότα για 20 περίπου λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.
Πηγή: arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης