Μια σαλάτα-ωδή στη φρεσκάδα. Το μαριναρισμένο ωμό κολοκυθάκι, δροσερό και τραγανό, είναι ό,τι πρέπει για σαλάτες και ταιριάζει πολύ με το αγγούρι και τη φέτα.
Υλικά (για 3-4 άτομα)
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 2 αγγούρια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- ¼ φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- χυμό από 2 λεμόνια
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες (αποφλοιωτή), κόβουμε σε πολύ λεπτές φλούδες τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια. Μαρινάρουμε για 1 τουλάχιστον ώρα τις φλούδες του κολοκυθιού στο λεμόνι. Χτυπάμε το χυμό από τα πορτοκάλια με το λάδι και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.
- Σε ένα μπολ η βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τις φέτες του κολοκυθιού και του αγγουριού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.
- Περιχύνουμε τα υλικά του μπολ με το μίγμα πορτοκαλιού-λαδιού κι από πάνω τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τη φέτα. Η σαλάτα αυτή τρώγεται κρύα.
Πηγή: arttable.gr