ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για δροσιστική σαλάτα με κολοκυθάκια, αγγούρι και φέτα.

Post by: 31/07/2021 0 comments

Μια σαλάτα-ωδή στη φρεσκάδα. Το μαριναρισμένο ωμό κολοκυθάκι, δροσερό και τραγανό, είναι ό,τι πρέπει για σαλάτες και ταιριάζει πολύ με το αγγούρι και τη φέτα.

 Υλικά (για 3-4 άτομα)

  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 αγγούρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • ¼ φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες (αποφλοιωτή), κόβουμε σε πολύ λεπτές φλούδες τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια. Μαρινάρουμε για 1 τουλάχιστον ώρα τις φλούδες του κολοκυθιού στο λεμόνι. Χτυπάμε το χυμό από τα πορτοκάλια με το λάδι και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα μπολ η βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τις φέτες του κολοκυθιού και του αγγουριού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.
  3. Περιχύνουμε τα υλικά του μπολ με το μίγμα πορτοκαλιού-λαδιού κι από πάνω τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τη φέτα. Η σαλάτα αυτή τρώγεται κρύα.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons