Λαχταριστό χοιρινό ψημένο σε κρούστα μουστάρδας και μυρωδικών. Μια πανεύκολη συνταγή, που το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος για το ψήσιμο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1200 γραμμάρια χοιρινό για ρόστο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν με ολόκληρους σπόρους από σινάπι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200 βαθμούς.
2. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το θυμάρι.
4. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κρέας και στη συνέχεια το αλείφουμε καλά από όλες τις μεριές με το μείγμα της μουστάρδας από το μπολ.
5. Ψήνουμε το χοιρινό για 1 ώρα περίπου ή καλύτερα μέχρι ένα εσωτερικό θερμόμετρο που θα βάλουμε μέσα στο κρέας να δείχνει 69-70 βαθμούς.
6. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr