Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για χοιρινό πρασοσέλινο

Το χοιρινό κρέας συνδυάζεται μοναδικά με το πράσο και το σέλινο σε ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο της θαλπωρής και της ζεστασιάς. Ό,τι πρέπει για οικογενειακά και εορταστικά τραπέζια.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα ή μπούτι κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 7-8 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι τα πράσα. Με μια τρύπια κουτάλα τα βγάζουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

2. Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. 2-3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το κρέας και βράζουμε για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.

3. Αφού είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας ρίχνουμε μέσα τα πράσα, τον μαϊντανό, το σέλινο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμα τα πράσα, κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

4. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό των λεμονιών. Αν θέλουμε το φαγητό μας με σάλτσα αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό) και 1 φλιτζάνι ζωμό από το φαγητό και τον προσθέτουμε σιγά-σιγά στο φαγητό κουνώντας συνεχώς κυκλικά την κατσαρόλα με σβησμένη τη φωτιά.

5. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τυρί φέτα.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates