Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για χοιρινό κότσι μαριναρισμένο με μπύρα.

Χοιρινό κότσι που μαρινάρεται σε μπύρα και μπαίνει στον φούρνο με ελάχιστα υλικά για να δώσει ένα πολύ νόστιμο πιάτο για τους απαιτητικούς της γεύσης. Μια εξαιρετική συνταγή για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 χοιρινά κότσια (1200-1400 γραμμάρια το καθένα)
  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα

  • 1 ½ κουτί μαύρη μπύρα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας θρούμπι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
1. Πλένουμε τα κότσια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με κοφτερό μαχαίρι.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το θρούμπι, τη ρίγανη και την πάπρικα και με το μείγμα αυτό τρίβουμε καλά τα κότσια ώστε τα μυρωδικά να εισχωρήσουν στις εγκοπές. Βάζουμε τα κότσια σε μια γυάλινη λεκάνη, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα περιχύνουμε με την μπύρα, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
3. Μεταφέρουμε τα κότσια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το μισό του περιεχόμενο της λεκάνης, το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για  2 ½ περίπου ώρες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 3-4 φορές και τα περιβρέχουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.
4. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδευόμενα από πατάτες ή πουρέ.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates