Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (γύρω στα 250-300 γραμμάρια η καθεμία)
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι κύμινου
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι Chipotle
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για ράντισμα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό τηγάνι ψήνουμε τους σπόρους κύμινου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20 δευτερόλεπτα, να βγάλουν το άρωμά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη τσίλι με τη ρίγανη και το μαϊντανό. Αλατίζουμε τις μπριζόλες από τις δύο πλευρές, αλείφουμε με τη μουστάρδα και πασπαλίζουμε με το μείγμα τσίλι-ρίγανης-μαϊντανού.
- Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου ή σε καυτό τηγάνι-γκριλιέρα, για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
- Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr