Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Ιδιαίτερες προτάσεις καθημερινά, για να γεύεστε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 600 γραμμάρια χοιρινό κιμά
- 2 καρότα, ψιλοτριμμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 φέτα ψωμί, μουσκεμένη και στυμμένη
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε λίγα-λίγα όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να τα ψήσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα στα τελευταία 5 λεπτά. Συνοδεύουμε με σος της αρεσκείας μας.
Πηγή: arttable.gr