ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για burger κοτόπουλο με λεμονάτη μαγιονέζα.

Post by: 09/10/2021 0 comments

Εναλλακτικά μπέργκερ με μπιφτέκι από κοτόπουλο και υπέροχη σος λεμονάτης μαγιονέζας. Να είστε σίγουροι ότι θα τα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά (για 8 burger)

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου από στήθος
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο στο γάλα και καλά στυμμένο,
  • θρυμματισμένο με τα δάχτυλα
  • 2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι τριμμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος

  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 8 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 8 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
  • φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια – τα πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να μην γίνουν χοντρά αλλά πλακέ- και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδωμένο  αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στα 25 λεπτά τα γυρίζουμε προσεχτικά με σπάτουλα ώστε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος να ομογενοποιηθούν.
  4. Ανοίγουμε τα ψωμάκια, βάζουμε από ένα μπιφτέκι στο καθένα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τη σος και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons