ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για αρνάκι φούρνου λεμονάτο με αγκινάρες.

Post by: 29/04/2023 0 comments

Η αγκινάρα με το αρνί και τα μυρωδικά είναι ένας αξεπέραστος συνδυασμός. Δοκιμάστε αυτό το πιάτο με φρέσκες αγκινάρες, αν βρείτε. Αν και μπελαλίδικες στο καθάρισμα, αξίζουν τον κόπο με το παραπάνω!

Υλικά  (για 4 άτομα)

  • 200 -1.500 γραμμάρια αρνάκι ωμοπλάτη, κομμένο σε μερίδες
  • 6 φρέσκες αγκινάρες, καθαρισμένες (χωρίς χνούδι) και κομμένες στα δύο
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, κομμένο οριζόντια στα δύο
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του αρνιού, αλατοπιπερώνουμε και τα ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν ροδοκοκκινίσουν, τα σβήνουμε με το κρασί.
  2. Τα βγάζουμε από τη τηγάνι και προσθέτουμε την πάπρικα και τις ντομάτες. Βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Μεταφέρουμε τα κομμάτια του αρνιού σε μια γάστρα και ρίχνουμε από πάνω τους τη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα δύο κομμάτια σκόρδου και λίγο αλατοπίπερο, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 1/2 περίπου ώρες. Στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε τις αγκινάρες, ενώ 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο περιχύνουμε το φαγητό με χυμό λεμονιού.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons