ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Επιδόρπια να τα φας στο ποτήρι

Post by: 03/07/2019 0 comments

Επιδόρπια που φτιάχνονται σε ελάχιστα λεπτά, αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν σε νοστιμιά τα πιο απαιτητικά. Ακολουθούν 4 συνταγές, τις οποίες θα σερβίρετε σε ποτήρι και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις χωρίς να χρειαστεί να κλειστείτε στην κουζίνα με τις ώρες.
 Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά

  • 170 γραμμάρια Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  • 360 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο μπολ, που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε το 1/3 φλιτζανιού της κρέμας γάλακτος και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (ζεσταίνουμε ελαφρά, σε διαστήματα 20-30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας κάθε φορά). Αφήνουμε το μείγμα στον πάγκο για 20 λεπτά ή μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. 
    Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Διπλώνουμε μέσα και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα λίγη-λίγη μέχρι που το μείγμα γίνει ομοιογενές.
    3. 
    Μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει η μους.

 

 

Μους με δύο σοκολάτες και Garni

Υλικά

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml γάλα για την κρέμα
  • 3 πλάκες Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml γάλα για το Garni
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ για το γαρνίρισμα
  • Φρούτα της αρεσκείας μας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί.
2. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
3. Ετοιμάζουμε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
4. Προσθέτουμε στη μισή κρέμα την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
5. Στήνουμε το γλυκό μας σε ποτήρι: Βάζουμε στον πάτο κάθε ποτηριού μια στρώση κρέμα πραλίνα, έπειτα μια στρώση με τη σοκολάτα που περιέχει την κουβερτούρα και ολοκληρώνουμε με μια γενναία δόση Garni. Στολίζουμε το γλυκό με Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ. Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.

 

 

Trifle με δροσερή κρέμα, μπισκότο και σιρόπι φράουλα

Υλικά

Για την κρέμα

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 350 ml γάλα για την κρέμα
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • ξύσμα από ½ λεμόνι

Για τη βάση

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γραμμάρια βούτυρο

Για την επικάλυψη

  • 100 γραμμάρια Σιρόπι Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml γάλα για το Garni

 

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά.
Για την κρέμα: Ετοιμάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Το χτυπάμε στο μίξερ με το τυρί, προσθέτοντας και το ξύσμα λεμονιού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να πήξει.
3.Για το γαρνίρισμα: Ετοιμάζουμε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί και το αφήνουμε στο ψυγείο.
4. Στήνουμε το γλυκό: Τοποθετούμε σε κάθε ποτήρι τη βάση μπισκότου. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα και το σιρόπι φράουλας. Ολοκληρώνουμε το γλυκό, προσθέτοντας το έτοιμο Garni. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

 

 

Trifle τιραμισού με κάστανο

Υλικά

  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 3 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 10 σαβαγιάρ
  • 20 γραμμάρια καφές espresso
  • Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ για το γαρνίρισμα
  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

1.Ετοιμάζουμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ρούμι και τα χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
2.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και τον espresso, ανακατεύουμε και βουτάμε τα σαβαγιάρ.
3. Στήνουμε το γλυκό: Τοποθετούμε στη βάση κάθε ποτηριού λίγα σαβαγιάρ, αφού τα έχουμε κόψει κομμάτια και από πάνω την κρέμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια στρώση. Ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας με Κακάο και Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons