Οι περισσότεροι συνδυάζουν τον τόνο με μαγιονέζα. Έχετε σκεφτεί να τον συνδυάσετε με το ευεργετικό αβοκάντο; Ιδού μια πρωτότυπη, δροσερή και πολύ νόστιμη τονοσαλάτα για τους λάτρεις του αβοκάντο κι όχι μόνο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 μεγάλα αβοκάντο
- 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι, στραγγισμένο και κομματιασμένο
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρια κομμένες σε κυβάκια
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κλαράκια δενδρολίβανο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες
- 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κάθε αβοκάντο κατά μήκος σε 2 κομμάτια. Αφαιρούμε τη μισή ψίχα από κάθε κομμάτι και την κόβουμε σε κυβάκια. Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι τα σκαφάκια από τα αβοκάντο για να μην μαυρίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα από τα αβοκάντο, τα κυβάκια ντομάτας, τα κρεμμύδια, τον τόνο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Γεμίζουμε τα σκαφάκια του αβοκάντο με το μείγμα από το μπολ, γαρνίρουμε το κάθε αβοκάντο με ένα κλαράκι δενδρολίβανο και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr
@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια