Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα

Οι περισσότεροι συνδυάζουν τον τόνο με μαγιονέζα. Έχετε σκεφτεί να τον συνδυάσετε με το ευεργετικό αβοκάντο; Ιδού μια πρωτότυπη, δροσερή και πολύ νόστιμη τονοσαλάτα για τους λάτρεις του αβοκάντο κι όχι μόνο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 μεγάλα αβοκάντο
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι, στραγγισμένο και κομματιασμένο
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρια κομμένες σε κυβάκια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κάθε αβοκάντο κατά μήκος σε 2 κομμάτια. Αφαιρούμε τη μισή ψίχα από κάθε κομμάτι και την κόβουμε σε κυβάκια. Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι τα σκαφάκια από τα αβοκάντο για να μην μαυρίσουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα από τα αβοκάντο, τα κυβάκια ντομάτας, τα κρεμμύδια, τον τόνο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λεμόνι και το ελαιόλαδο.
  3. Γεμίζουμε τα σκαφάκια του αβοκάντο με το μείγμα από το μπολ, γαρνίρουμε το κάθε αβοκάντο με ένα κλαράκι δενδρολίβανο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates