Ένα πολύ νόστιμο και “διαφορετικό” ρύζι, αρωματισμένο με λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο, που φέρνει αέρα Μεξικού στο τραπέζι μας. Συνοδεύει ιδανικά κοτόπουλο και ψητές μπριζόλες.
Υλικά (για 8 μερίδες)
- 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
- 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3-4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- χυμό από 3 λάιμ και ξύσμα από 2 λάιμ
- φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι και αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην καεί το ρύζι. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό, το χυμό και το ξύσμα από 2 λάιμ και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να γίνει. Προσθέτουμε περισσότερο ζωμό αν είναι απαραίτητο.
- Λίγο πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε μέσα στο ρύζι το χυμό από 1 λάιμ και μπόλικο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Πηγή: www.arttable.gr
@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια